Het effect van een massage
Massage was al eeuwen geleden voor de Romeinen en Grieken één van de voornaamste methoden om pijn te verlichten. Bij traditionele culturen, vooral in Oosterse landen wordt het als iets natuurlijks beschouwd dat mensen de heilzame werking van massages kunnen ervaren. Stress neemt af en het lichaam maakt oxytocine aan, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Ook endorfine wordt aangemaakt wat voor pijnvermindering zorgt.
Het masseren met strijkbewegingen brengt de bloeddruk omlaag en geeft een betere doorbloeding in huid en spieren. Massagetechnieken als kneden en frictie heeft als doel blokkades op te heffen en afvalstoffen af te voeren.
Het is een wetenschap dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Massage heeft dan ook niet alleen effect op het fysieke lichaam, het laat ook je energie weer stromen en brengt je geest tot rust. Je komt op een ontspannen manier terug bij de natuurlijke taal van je eigen lichaam, in verbinding met jezelf.
Massage voor iedereen
In principe is massage goed voor iedereen. Jong en oud. Een gezonde aanraking is heel belangrijk en massage is de meest positieve vorm die er is. Als je onder doktersbehandeling bent, vraag vooraf aan je arts toestemming of je gemasseerd kan worden.
Als je koorts, griep of extreme vermoeidheid hebt, kan door de massage de koorts stijgen. Het is dan beter de massage uit te stellen; je lichaam is namelijk al hard aan het werk en heeft rust nodig.
Bij Zwangerschap vooral in de eerste drie maanden zijn massages niet aan te raden.
Kinderen
Kinderen die regelmatig gemasseerd worden kunnen zich beter concentreren, beter samenwerken, beter spelen, communiceren en worden minder snel agressief.
Kindermassage zorgt ervoor dat je kind kan ontspannen, emoties kan loslaten en vergroot het zelfvertrouwen.