Workshop handmassage bij ouderen

De workshop handmassage geven wij in verzorgingshuizen aan de mensen die werken in de zorg en vrijwilligers, eigenlijk iedereen die graag iets voor een ander wil doen. Voor deze workshop heb je geen ervaring van massage nodig, wel een goede instelling. Handmassage is een laagdrempelige manier om in een korte tijd ontspanning te geven. Voor de doelgroep ouderen is de handmassage zeer geschikt, je hebt niet veel nodig: alleen wat tijd vrij maken en liefdevolle aandacht geven. Een korte handmassage geeft al veel voldoening voor jezelf en de massee. De handen worden met heerlijke ruikende verzorgende olie, met o.a. lavendel, lekker warm gemasseerd en ze worden weer zacht en soepel. Deze lichamelijk ontspanning zorgt voor kalmering van de geest en je voelt je helemaal relaxt.

Wij geven deze workshop in verzorgingshuizen voor een bedrag van € 390,– (exclusief de reiskosten à € 0,21 km 2 personen). In de workshop leren wij de cursisten in één dag, hoe je je voorbereidt op de handmassage met de aandacht voor jezelf en de techniek van de hand- en onderarm massage. Je krijgt een map met de beschrijving en een kaart met foto’s zodat je die de eerste tijd kan meenemen bij de massage. Verder krijg je nog uitleg over de reflex zones op de handen. We nemen je mee in de wereld van de aromatherapie waarbij de uitleg krijgt over de essentiële olie, die we gebruiken. Je krijgt een flesje olie mee en je kan aan de slag. De map en een klein flesje massage olie kosten € 15,– per persoon.

  • We werken deze workshop met een docent en trainer die ervaren zijn in de techniek van het geven van een hand- en onderarm massage.
  • De groep bestaat uit maximaal 12 cursisten, het verzorgingshuis zorgt voor de cursisten en een ruimte voor de workshop met koffie en thee, en voor de lunch voor de gehele groep.
  • De cursisten krijgen een werkmap met de gehele uitleg, een kaart met foto’s van de grepen, een flesje olie en een certificaat voor de cursisten.
  • In het ochtend van 10.00 t/m 13.00 geven we het theorie gedeelte en tijd om te oefenen.
  • Vanaf 13.00 t/m 14.00 is er tijd voor een lunch en ontspanning.
  • Voor het middag gedeelte van 14.00 t/m 16.00 hebben we tijd voor het praktijk gedeelte waarbij je gaat oefenen met een bewoner.
  • Daarna sluiten we de dag af met een certificaat voor iedere cursist.
  • We kunnen een mandje met olie verzorgen voor het verzorgingshuis met 7 oliën voor 125,–.

We kunnen de workshop handmassage ook geven aan professionals, dus mensen die in de zorg werken en al enige ervaring hebben. De kosten voor een workshop handmassage is € 350,– (exclusief de reiskosten à € 0,21 km 2 personen). Een workshop van 2 uur is een mooie activiteit als team building, er komen dan nog de kosten van € 15,– per persoon voor de map met de beschrijving en een klein flesje massage olie.

Na het volgen van deze workshop kun je een handmassage geven. Je ontvangt tips die je meteen in de praktijk kan toepassen. Onze handen zijn bij uitstek een prachtig middel om te communiceren. Laten we de wereld een stukje liefdevoller maken en zo veel mogelijk mensen een handmassage geven.

Annet Sjoorda