Klankschaal Massage

Heb je moeite om tot rust te komen, dan is deze klankschaalmassage iets voor jou. De massage is laagdrempelig omdat je de kleren kunt aanhouden. Je gaat comfortabel liggen op een schapenvachthuid zodat je geheel ontspannen ligt en verder hoef je niets te doen. De schalen staan naast je en met een klopper sla ik de schalen aan. De trilling van een klankschaal heeft een krachtige uitwerking. De klanken “masseren” ons van buiten af en komen ons lichaam binnen waardoor we in een diepe ontspanning komen. Door de trillingsfrequentie ontstaat een helende werking. Onze normaal werkende hersenstaat produceert bétagolven. Als je op het geluid focust krijg je alfagolven waardoor het denken wordt vertraagd.

Voorbereiding

De schalen worden met de klankschaal massage op het lichaam geplaatst. Hierdoor is het handig als je geen grote knopen, riem of grote sieraden draagt. Eet van tevoren ook niet te veel of te machtig, zwaar voedsel. Na het eten gaat de energie voornamelijk in de spijsvertering organen zitten terwijl we de energie willen laten circuleren.

We starten op een Sjamanistische wijze

Eerst gaan we smudgen, dit is een spirituele manier om je aura te reinigen. Hierbij gebruik ik  Palo Santo hout uit Zuid Amerika, ook wel heilig hout genoemd. De afgevallen takjes van de Palo santo worden een aantal jaren gedroogd. Waardoor er na verbranding een wierook-achtige geur vrij komt. Met de rook reinig ik je aura energetisch. Je wordt gezuiverd en het roept positieve energie op met het element vuur. Het ritueel brengt je weer in balans en zorgt voor vrede en harmonie.

Hand gehamerde koperen schalen en chakra schalen

Ik gebruik handgeklopte klassieke Tibetaanse klankschalen en klankschalen uit Nepal. Deze hand gehamerde klankschalen bestaan uit een legering van koper en edelmetalen. Hierdoor heeft elke schaal een unieke klank die verschillende tonen bevat. De schalen zijn met zorg gekozen dat kan je ook horen aan de warme klanken, die lang na blijven trillen. De chakra schalen die ik gebruik hebben een hoge toon voor iedere chakra en daarmee kan ik de chakra energie weer laten stromen.

De helende werking van de klankschalen

De klankschalen zijn een oeroude vorm van heling. Een klankmassage geeft een diepe ontspanning en kan heel heilzaam werken. De klanken en de trillingen werken in op lichaam, geest en ziel. Wie op zoek is naar rust, balans of geestelijke harmonie kan veel baat hebben bij klankschalentherapie. Het wordt ook wel therapie genoemd omdat het effect heeft op spanningen en blokkades. In een klankschaalmassage kun je bij verschillende klanken loslaten wat je op dat moment vasthoud. Het herstellend vermogen van je lichaam kan dan zijn werk doen. Ons lichaam bestaat voor ca 70% uit vocht, hierdoor gaan de trillingen die door het aanslaan van de klankschalen ontstaan, door ons lichaam heen. Net zoals je een steen in het water gooit en er allemaal kringen ontstaan. Een gezond lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Op plaatsen waar een spanning of emotie zit is deze trillingsfrequentie lager. Waardoor je je niet lekker kan voelen of klachten kan krijgen. Doormiddel van de klanktrillingen krijgen het lichaam en de geest een fijne massage, met een harmonieuze werking. De klanken brengen je in diep contact met de stilte in jezelf. De klanken kunnen direct effect hebben, maar soms kan het ook een paar dagen later zijn, het is prima de klank doet zijn werk toch wel.

Ritme en de klank op een Sjamanistische wijze

Naast de klankschalen worden er ook andere instrumenten gebruikt zoals trommels, een gong, belletjes en een rainmaker. De trommel is in het sjamanisme het belangrijkste instrument. De trommel verbind je met het element aarde en met de natuurlijke ritmes van de mens. Net als de trommel is de gong ook verbonden met de aarde maar qua klank is ze doordringender en krachtiger dan de trommel. Als ik de rainmaker omdraai hoor je het geluid van vallende regen om je helemaal met de natuur te verbinden. Met de Oceandrum hoor je een ruisende klank en kan ik natuurgeluiden nabootsen, hier werken we met het element water wat tot rust komt. De belletjes brengen je bij het element lucht en nemen je mee naar hogere sferen. Met deze sjamanistische instrumenten laat ik je een innerlijke klankreis maken.

Eindontspanning

Je ligt op schapenvachten en de geluidstrillingen brengen je in een intense ontspanning. Wat een direct positief effect heeft op de hersengolven. De geluidstrillingen brengen het lichaam in een intense ontspanning. Het brengt je weer in balans en geeft je zelfvertrouwen en je durft voor jezelf te kiezen. Aansluitend krijg je een Reiki behandeling zodat de levensenergie weer vrij kan stromen. De liefdevolle Reiki energie brengt je weer terug bij je gevoel. Een innerlijke reis die lichaam en geest in harmonie en diepe rust brengt.

Heb je belangstelling om een klankschalen cursus te volgen dan kan ik je Fémes Spiritual Center aanbevelen, Antonie Janssen geeft vol passie les in de werking van de klankschalen.