Opleiding Masseur 2024-2025

De opleiding masseur is een Hbo-Opleiding van 7 lessen (klassikale bijeenkomsten) en een supervisie, waarbij de chakra massage centraal staat. De chakra massage is een combinatie van intuïtieve massage en Reiki, dat maakt het een energetische massage. De intuïtieve massage is om het lichaam te laten ontspannen. Reiki laat de universele levensenergie weer stromen. Chakra’s zijn energie velden die met elkaar in verbinding staan. Doordat we Reiki via de chakra’s geven zet je de energie stroom in beweging. Hierdoor kan de lichaamsenergie vrijelijk stromen en komt het lichaam weer in balans.

Vooropleiding

De opleiding is laagdrempelig, een vooropleiding is niet vereist. Wil je leren masseren, je eigen praktijk starten of een educatieve aanvulling willen op je eigen praktijk dan sluit deze opleiding goed aan. In de lessen zien wij dat de cursisten snel groeien in kennis en zelfverzekerd worden in de technieken, dat is bijzonder mooi om te zien.

Effect van de massage

Wij delen graag onze kennis omdat wij het belangrijk vinden dat er meer mensen gaan masseren. Aanraking door middel van massage is van belang, het zorgt ervoor dat mensen weer connectie krijgen met het lichaam. Door massage komen lichaam en geest in balans en hierdoor wordt het zelf genezend vermogen geactiveerd. Reiki versterkt en versneld dit proces.

Actief werken met de Reiki energie

Om deze massage opleiding te kunnen volgen en succes vol te voltooien dien je ingewijd te zien in Reiki I en II . Mocht jij Reiki I en/of II nog niet hebben behaald, dan wijden wij je gedurende de opleiding tegen een kleine meerprijs in (zie Reiki).

Wat ga je leren?

In de opleiding tot masseur leer je de basisgrepen van de intuïtieve massage en hoe ze te combineren met een Reiki behandeling. Buiten de massage technieken komen aanbod de chakra’s, aura, reflexgebieden, meridianen, acupressuur, Holistic Pulsen, edelstenen en aromatherapie.

We beginnen ieder les met een Holistische ritueel zo kom je even tot jezelf met aandacht voor de ademhaling, balans oefeningen en meditatie. Je leert hoe je dagelijks je energie kan versterken en balans kan herstellen.

We masseren vanuit het hart en intuïtie. De grepen vloeien in elkaar over en zo wordt de massage als het ware een dans. Vandaaruit kom je vanzelf in de juiste “flow” en heb je plezier in het masseren. Op deze manier brengen we veel liefde en harmonie in de wereld.

De studie-uren zijn 6 uur per week wat inhoud dat je twee massages per week uitvoert en het lesmateriaal tot je neemt. Het is zeker aan te bevelen de oefenavonden te volgen waar we je kunnen begeleiden met de massage technieken en kunnen we je aanwijzingen kunnen geven.

Lesoverzicht

  • Les 1: hand- en armmassage, handreflex- en stoelmassage

  • Les 2: voet- en beenmassage, voetreflexmassage

  • Les 3: rug massage en de chakra’s en de aura

  • Les 4: hoofd- en gezichtsmassage, meridianen

  • Les 5: techniek onderarm massage en aromatherapie

  • Les 6: Holistic Pulsing en verdieping

  • Les 7: Chakramassage, acupressuur en edelstenen

  • Supervisie, een privé les van 2 uur per persoon met 2 personen.

  • Examen met aansluitend een diploma

  • Oefenavond 1x per maand.

Trainers INDIGO Massage

Ik ben Annet Sjoorda en ontdekte een aantal jaren geleden mijn echte passie: masseren en energie. In december 2013 ben ik een massage praktijk begonnen. Ik heb sindsdien diversen opleidingen gevolgd, en blijf me continu ontwikkelen in mijn vak. Ik ben Massage-Therapeut, Reiki master, Yin-Yoga docent en adem coach.

Mijn passie voor massage en energetische healing heeft veel moois op mijn pad gebracht. Dit heeft er toe geleid dat ik een eigen opleiding ben gaan schrijven, Waarin alle technieken van Oosterse- en Westerse massage en het geven van energie samenkomen. Sinds 2023 ben ik de opleiding gestart en de eerste groep masseurs zijn afgestudeerd. Zo mooi om te zien hoe deelnemers bezig zijn en wat zij bereikt hebben.

Samen met mijn dochter Sabine Mallo heb ik naast de 1-jarige Holistische opleiding ook samen de “train de trainer” opleiding gevolgd. Komend jaar gaan we samen les geven in Heusden en Haarlem. Sabine geeft in haar praktijk in Haarlem “Flow By Sabine”, naast de Reiki massages ook lichaamsgerichte Psycho & Energetische therapie. Ze begeleid je naar het zelfbewustzijn en brengt je weer terug in je kracht en de reis eindigt bij het vinden van de innerlijke rust en welzijn. Ook zij is Reikimaster en heeft daarnaast de HBO opleiding medische basis kennis afgerond.

Start massage opleiding op 14 september 2024

Bij massage zijn onze handen belangrijk, de eerste les beginnen we met de uitleg over de handen. Op zaterdag 14 september in Heusden.

De locatie is: Samtosa Yogastudio Mommersteeg 88 5254 VN Haarsteeg. Het is een mooie rustig en fijne plek omgeven door bomen en planten.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt en wil je meer weten? Bel me dan voor een gratis kennismakingsgesprek.

Wat zijn de kosten?

De opleiding masseur bedraagt € 1.250,= en tijdsduur is 8 maanden. Dit bedrag is inclusief het lesmateriaal (cursusmap), diploma en lunch. Bij inschrijving teken je een overeenkomst en doe je een aanbetaling van € 200,= . De kosten voor de opleiding betaal je 7 dagen voor aanvang € 1.050,=.
Gespreid betalen kan ook dan betaal je voorafgaand aan iedere les € 160,=(7x).
De algemene voorwaarden zijn van toepassing, vermeld op de website.

Extra
Reiki I en II tijdens de opleiding meerprijs € 250,=.
Reiki opfris-dag (alleen van toepassing als je bent ingewijd in Reiki I en II) € 50,=.
De kosten voor de oefenavond is € 20,= per avond.

De lestijden

De lestijden zijn: 9.30 t/m 16.30 uur en de locatie is open vanaf 9.15.
S ’morgens en s ’middags is er een kwartier koffie/thee pauze.
Omstreeks 12.30 uur is er een half uur pauze waarin wij onze deelnemers een vegetarische lunch aanbieden, mocht je allergieën hebben dan vernemen wij dit graag.

De les data in Heusden zijn: op zaterdagen in 2024-2025:
 1e lesdag 14 september 2024, 12 oktober 2024, 9 november 2024, 14 december 2024, 11 januari 2025, 8 februari 2025, 15 maart 2025, 12 april 2025 (Examen). De supervisie in maart/april 2025 wordt in goed overleg met je nader bepaald.

De oefenavonden en oefenochtend in Heusden zijn: op vrijdagavond, 1x per maand en kosten hiervoor zijn: € 20,=. De tijden zijn 19.30 t/m 22.00 uur en de inloop om 19.15. In 2024 op 4 oktober, 1 november, 23 november (zaterdagmorgen 9.30 t/m 12.00) en in 2025 op 24 januari, 31 januari, 7 maart, 28 maart.

Reiki

Bij Reiki I leer je omgaan met de universele levensenergie en het doorgeven van onvoorwaardelijke liefde om in harmonie te komen tussen lichaam en geest. Je leert hoe je de energie bij jezelf kan toepassen en hoe je deze energie bij anderen kan doorgeven. Tevens leer je hoe bij jou de energie beter gaat stromen en jezelf beschermen voor alle prikkelingen en energieën van buitenaf.
Bij de Reiki II inwijding ontvang je energie met afstemming op de komische energie, waardoor de heler niet alleen door direct contact Reiki kan geven, maar ook op afstand kan behandelen. Hierbij worden enkele symbolen aangeleerd die nodig zijn voor de behandeling op afstand. Tevens leer hoe je jezelf en ruimtes kunt je reinigen.

Ben je nog niet ingewijd dan kun je bij mij laten inwijden en is het lang geleden dan kun je een Reiki opfris-dag volgen.

Voor data zie de agenda.

Heb ik jou nieuwsgierig gemaakt en wil je iets meer weten?
bel of whatsapp gerust naar Annet Sjoorda 06-50440989